Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nagrodę Złotego Lwa dla najciekawszej prezentacji narodowej na rozpoczętym kilka dni temu Biennale Architektury w Wenecji otrzymał pawilon koreański. Architekci z pracowni Mass Studies pokazali dzieje modernizacji obu części Półwyspu Koreańskiego.

 

Spojrzenie wstecz

„To geopolityczna rzeczywistość, opowiedziana za pomocą narracji architektonicznej” – mówili jurorzy Biennale. Minsuk Cho, kurator pawilonu i szef projektującej wystawę pracowni Mass Studies opowiada: “Uznaliśmy, że aby iść naprzód trzeba spojrzeć w tył, na ostatnie 100 lat historii Korei:”.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera