Wrośnięty w krajobraz - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Projekt włoskiej siedziby Fundacji Elżbiety i Helmuta Uhlów został wyłoniony w drodze międzynarodowego konkursu. Zwycięska pracownia Modostudio zaproponowała budynek, który idealnie wpisuje się w niezwykle ukształtowaną działkę.

 

Rozbita bryła

Najlepiej te wymogi spełnił projekt włoskiej pracowni Modostudio. To oni dostali pierwszą nagrodę i ich wizja została zrealizowana. Na stromym, skalnym zboczu stanął budynek, który dzięki rozczłonkowaniu na kilka mniejszych brył doskonale wkomponował się w krajobraz – dopasowano go do ukształtowania terenu, wykorzystując zarazem wszystkie walory jego położenia.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem
Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem

Dom Kota – to budynek dla zwierząt. Powstał na terenie schroniska w miejscowości Dobra pod Szczecine ...

Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego
Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego

Wyniki konkursu architektonicznego na projekt osiedla w programie Mieszkanie Plus w Krakowie ogłoszo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera