Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


O tym, jak niewiele trzeba, by stary i niepotrzebny budynek zamienić w tętniące życiem miejsce dla lokalnej wspólnoty świadczy projekt rozbudowy kamiennej stodoły, która dzięki ingerencji projektantów z biura 3+1 Architekti zamieniła się w miejsce spotkań i warsztatów.

 

Paski na podstawie

Architekci deski, z których wzniesiono dobudowę pomalowali też na różne kolory – utworzone w ten sposób kolorowe, pionowe pasy stały się elementem rozpoznawczym obiektu, nadały mu żywego wyrazu, przydatnego w obiekcie, służącym potrzebom lokalnej społeczności. Można powiedzieć, że dzięki kamiennej ścianie gmach otrzymał solidną podstawę, a dzięki drewnianej, pasiastej rozbudowę – nutę fantazji, która przyciąga ludzi. Foto: www.31architekti.cz

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wyniki konkursu architektonicznego na kampus edukacyjny
Wyniki konkursu architektonicznego na kampus edukacyjny

19 września 2019 roku poznaliśmy wyniki dwuetapowego konkursu studialno-realizacyjnego na koncepcję ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera