Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W holenderskim mieście Groningen powstało nowe kino. Nie było by w tym nic niezwykłego, gdyby nie to, że jego siedziba jest fantastyczną bryłą, przypominającą obiekt kosmiczny, a samo kino oferuje niezwykłe doznania dzięki kopulastemu ekranowi.

 

Sala w kuli

Rdzawa wstęga mieści wejścia do budynku, pomieszczenia techniczne i pomocnicze. W jednym miejscu rdzawa wstęga odsuwa się nieco od białej kuli – tam powstał taras dla widzów i użytkowników kina. Duży hol z kawiarnią architekci schowali w części podziemnej budynku.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera