Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Sir Peter Cook i Gavin Robotham prowadzący wspólnie z Londynie CRAB Studio są odpowiedzialni za projekt widowiskowej siedziby Wydziału Prawa i Administracji wiedeńskiego Uniwersytetu Ekonomicznego. Kompleks ma nietypowy kształt, kolor, sposób wykończenia...

 

2 x 200 metrów

Opływowy kształt i żywe kolory (odcienie pomarańczowego) miały wnieść pozytywną energię nie tylko na teren uczelni, ale całej dzielnicy. Siedziba wydziału otrzymała kształt dwóch biegnących obok siebie dwustumetrowych budynków o zaokrąglonych narożach (właściwie całe krótsze boki budowli są po prostu półokrągłe). Ten unikalny kształt w połączeniu z pomarańczowymi elewacjami utworzył wyjątkowy zestaw.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera