Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na terenie centrum handlowego w Palo Alto w stanie Kalifornia powstał niedawno firmowy salon sprzedaży firmy Apple. Projektujący go architekci z pracowni Bohlin Cywinski Jackson chcieli w jego bryle zawrzeć innowacyjność i nowoczesność, z jakimi kojarzy się zamawiająca budynek firma.

 

Nowy pawilon

Stanford Shopping Center – to centrum handlowe w kalifornijskim mieście Palo Alto. Niedawno na jego terenie stanął nowy obiekt: liczący ok. Tysiąca metrów kwadratowych pawilon firmowy firmy Apple. Budynek powstał specjalnie na potrzeby firmy – to nowa idea, aby nie wynajmować gotowych sklepów, ale również poprzez architekturę podkreślać główne idee, z którymi chce się ona kojarzyć.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Architektura Betonowa – wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Betonowa – wyniki konkursu architektonicznego

Pełna nazwa konkursu Architektura Betonowa brzmi: „Akademicka nagroda za najlepszą pracę dyplomową r ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera