Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na terenie centrum handlowego w Palo Alto w stanie Kalifornia powstał niedawno firmowy salon sprzedaży firmy Apple. Projektujący go architekci z pracowni Bohlin Cywinski Jackson chcieli w jego bryle zawrzeć innowacyjność i nowoczesność, z jakimi kojarzy się zamawiająca budynek firma.

 

Lekki, minimalistyczny

Lekki, przezroczysty pawilon ma dość prostą formę. Ściany budynku są prawie niewidoczne, na smukłych, stalowych słupach oparto też większy niż budynek, płaski, połyskujący dach. Wnętrza pawilonu nie dzielą żadne podpory, to pełna światła, otwarta przestrzeń, w której na lekkich, jasnych stołach i półkach wyeksponowano prezentowane produkty elektroniczne.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera