Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na terenie centrum handlowego w Palo Alto w stanie Kalifornia powstał niedawno firmowy salon sprzedaży firmy Apple. Projektujący go architekci z pracowni Bohlin Cywinski Jackson chcieli w jego bryle zawrzeć innowacyjność i nowoczesność, z jakimi kojarzy się zamawiająca budynek firma.

 

Światło i przestrzeń

Główną cechą pawilonu jest jego przejrzystość – wnętrze widać z daleka, nic nie zasłania ekspozycji. Lśniący dach oraz stalowe podpory stanowią swego rodzaj dekoracji tej minimalistycznej bryły, w której kluczową rolę pełnią światło i przestrzeń. Foto: http://bcj.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera