Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Jak zbudować gigantyczny biurowiec nad fiordem i wśród zabudowy o dość niewielkiej skali, żeby nie przytłoczyć otoczenia? Na to pytanie musieli odpowiedzieć architekci z biura a-lab, projektując siedzibę firmy Statoil w Oslo.

 

Atrium łączy ludzi

Te trzykondygnacyjne „bierki” stykają się ze sobą w jednym, centralnym punkcie. Tu wszystkie się łączą, tworząc duże, wysokie na kilka kondygnacji atrium. To główne miejsce spotkań dla 2,5 tysiąca pracujących tu ludzi oraz centrum założenia, z którego rozchodzą się drogi, prowadzące do kolejnych biurowych sektorów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera