Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Oto niezwykłe przedszkole. Zaprojektowała go pracownia L3P Architekten, gmach stoi w szwajcarskim mieście Weiach. Zbudowane z kolorowych kostek, dopasowuje się skalą i barwami i potrzeb i oczekiwań dziecka. Ale ma jeszcze jedną, bardzo nietypową cechę, która wyróżnia ten budynek spośród innych.

 

W skali dziecka

I tak powstał budynek, złożony z kilku drewnianych „kostek”. Komponowanie budowli z mniejszych brył doskonale sprawdza się w przypadku przedszkoli: obiekt wydaje się wówczas mniejszy, więc dzieci czują się w nim dobrze, jest on lepiej dopasowany do ich skali.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom Meandrowy
Dom Meandrowy

Kształt działki i jej usytuowanie względem stron świata – to dla architektów zawsze pierwsze element ...

Webinarium Ruukki: Najwyższy standard bezpieczeństwa budynków
Webinarium Ruukki: Najwyższy standard bezpieczeństwa budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera