Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


160 dzieci, od noworodków po sześciolatki może spędzać dzień pod opieką wychowawczyń w przedszkolu i żłobku zbudowanym niedawno w Kopenhadze według projektu pracowni COBE. Choć obiekt stworzono z myślą o najmłodszych, jest doskonale przemyślaną i... zaskakującą konstrukcją.

 

Przestrzeń dla dzieci

Pierwszą nagrodę w konkursie otrzymał projekt duńskiego biura Cobe i ten został zrealizowany (współpracowali przy nim architekci krajobrazu z pracowni PK3 oraz inżynierowie z biura D.A.I.). „Priorytetem było dla nas stworzenie bezpiecznej, atrakcyjnej, wygodnej, wysokiej jakości przestrzeni dla dzieci, zarówno wewnątrz budynków, jak i na terenie przedszkolnego ogrodu” - podkreślają architekci.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera