Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


160 dzieci, od noworodków po sześciolatki może spędzać dzień pod opieką wychowawczyń w przedszkolu i żłobku zbudowanym niedawno w Kopenhadze według projektu pracowni COBE. Choć obiekt stworzono z myślą o najmłodszych, jest doskonale przemyślaną i... zaskakującą konstrukcją.

 

Pomarańczowa kompozycja

Pawilony o falujących ścianach otrzymały rożny kształt ii wielkość, aby nie tylko urozmaicić strukturę kompleksu, ale też by kolejne części budynku nie zasłaniały światła innym. Na dachu jednego z nich założono ogród, pozostałe obsiano trawą. Ukłonem w stronę dziecięcego gustu i percepcji jest kolorystyka kompleksu – użyte do budowy cegły mają intensywnie pomarańczowy, żywy, energetyzujący kolor. Foto: www.cobe.dk

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera