Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


W gęstą zabudowę wijącej się w południowej części Paryża niewielkiej uliczki architekci z pracowni Rh+ Architecture wkomponowali nowy obiekt – centrum opieki nad dziećmi. Jak przyznają sami projektanci, forma obiektu wynikła bezpośrednio z głębokiej analizy wyglądu i charakteru okolicy, w jakiej miał powstać.

 

Klimat małego miasteczka

Mała uliczka, przy której miał powstać nowy budynek dla dzieci swoją historią sięga epoki rewolucji przemysłowej. Na XIX wiek datowana jest część zabudowań, zaś klimatem okolica przypomina małe starodawne miasteczko, a nie część nowoczesne i tętniącej życiem europejskiej metropolii.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera