Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia AZL Architects zaprojektowała czterokondygnacyjny budynek mieszkalny na potrzeby osiedla w Nanjing w Chinach. Na kształt budynku miało wpływ kilka czynników, m.in. chęć uszanowania okolicznej przyrody oraz.... kultury przyszłych mieszkańców.

 

Zwarta bryła

Zwarta, prosta, założona na planie kwadratu bryła zajmuje minimalną powierzchnię – w ten właśnie sposób zespół AZL Architects postanowił uszanować okoliczny las: projektując budynek, zajmujący minimalną ilość miejsca. Elewacje domu zostały natomiast zaprojektowane w stylu minimalistycznym i zapewniającym mieszkańcom maksimum intymności.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera