Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia SAALS Architecture zaprojektowała budynek, oddany w ręce wszystkim, którzy chcą rozwijać swoje zdolności kreatywne. Gmach powstał w stóp ruin legendarnego zamku w Rzeżycy na Łotwie, ale swoją nietypową formą nie nawiązuje do historycznego sąsiedztwa.

 

Pod zielonym dachem

Pod zabudowę przeznaczono zielony teren, porośnięty trawą. Część z charakteru tego miejsca architekci postanowili zachować. Dlatego rozbili kubaturę gmachu na wiele mniejszych części i niektóre z nich ukryli pod porośnięta trawą ziemią. Większość pawilonów, składających się na kompleks centrum kreatywności jest niska i ma kształt, przypominający trójkąt. Ten zespół uzupełnia kilka znacznie wyższych, pionowych pawilonów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera