Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Beton nie kojarzy się z materiałem, który w naturalnym sposób łączy się z krajobrazem, zielenią, wodą. Jednak architekci z biura Pro-Form Architects postanowili udowodnić, że można tego materiału użyć w projekcie, mającym na celu ukrycie się wśród naturalnego pejzażu.

 

Miejsce na wycieczkę

Beton jest głównym budulcem pawilonu, mieszczącego restaurację. Gmach stanął w wyjątkowo malowniczym miejscu, tuż nad brzegiem jeziora Yuan Xiang w Chinach. Jest to miejsce popularne wśród turystów i jako cel wakacyjnych wycieczek, dlatego budowa tu miejsca, w którym można zjeść była naturalnym etapem rozwoju tej okolicy.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera