Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aluminiowe elewacje pokryły wnętrza centrum handlowego, zbudowanego w Angers we Francji według projektu dwóch pracowni Antonio Virga Architecte i AAVP Architecture. Aluminiowy budynek, posatwiony na duzym pustym terenie wygląda jak statek kosmiczny, który właśnie wylądował na francuskiej prowincji.

 

Żeby się odróżnić

Aluminiowe elewacje oraz nietypowy kształt – to pomysł architektów na zadanie, jakie postawił przed nimi klient. Budynek centrum handlowego miał mieć ciekawy wygląd, który odróżniałby je od wielu innych tego typu obiektów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Najlepsze życzenia Świąteczne
Najlepsze życzenia Świąteczne

Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w gronie najbliższych życzy redakcja wortalu ...

Projekt architektoniczny dla Bieszczad
Projekt architektoniczny dla Bieszczad

Projekt architektoniczny zespołu domków letniskowych powstał w pracowni Z3Z Architekci. Niewielkie b ...

Webinarium AHEC: Amerykańskie drewno liściaste: gatunki, odnawialność, zastosowanie w budownictwie
Webinarium AHEC: Amerykańskie drewno liściaste: gatunki, odnawialność, zastosowanie w budownictwie

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera