Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aluminiowe elewacje pokryły wnętrza centrum handlowego, zbudowanego w Angers we Francji według projektu dwóch pracowni Antonio Virga Architecte i AAVP Architecture. Aluminiowy budynek, posatwiony na duzym pustym terenie wygląda jak statek kosmiczny, który właśnie wylądował na francuskiej prowincji.

 

Zakupy w kosmosie

Aluminiowe elewacje architekci z pracowni Antonio Virga Architecte i AAVP Architecture rozpostarli na specjalnie w tym celu ukształtowanym szkielecie: na teren centrum prowadzą cztery wejścia, a wewnątrz zabudowania wiją się niczym wąż po rozległym terenie. Obły kształt budynku, zaokrąglone ściany oraz półokrągłe daszki nad alejkami handlowymi – wszystko to sprawia wrażenie, jakby na zakupy przyszło się do futurystycznego gmachu lub statku kosmicznego.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Webinarium Geberit: Łazienka bez barier
Webinarium Geberit: Łazienka bez barier

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Brabank – architektura mieszkaniowa obok Muzeum II Wojny Światowej
Brabank – architektura mieszkaniowa obok Muzeum II Wojny Światowej

Brabank – to nazwa składającego się z trzech budynków niewielkiego kompleksu zabudowy mieszkaniowej, ...

B3000 – projekt architektoniczny z koleją w tle
B3000 – projekt architektoniczny z koleją w tle

B3000 – tak nazwano projekt przebudowy i rozbudowy dawnego budynku wielopoziomowego parkingu, jaki o ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera