Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Ekologiczny biurowiec – fala stanął w koreańskim mieście Daegu. 11-kondygnacyjny gmach zaprojektowała pracownia SAMOO, a tym, co wyróżnia gmach spośród innych jest niezwykły, falisty dach.

 

Biuro z widokiem

Ekologiczny biurowiec – fala czerpie energię ze źródeł odnawialnych, pełen jest najrozmaitszych urządzeń, pomagających w recyklingu odpadów, ekonomicznym wykorzystaniu wody, oszczędzaniu prądu. Naturalna wentylacja oraz ciepło ze źródeł geotermalnych powodują, że biurowiec jest naprawdę ekologiczny. Jednak tym, co pracowników urzeka w ich biurze najbardziej jest wspaniały widok, jaki rozciąga się z ogromnych okien budynku. Foto: www.samoo.com, www.designboom.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera