Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Elewacja upleciona z czerwonych taśm, do złudzenia przypominająca koszyk – to znak rozpoznawczy budynku, który powstał w Tokio według projektu biura Aisaka Architects. Dzięki nietypowej elewacji niewielki biurowiec wyróżnia się na tle gęsto zabudowanego centrum japońskiej metropolii.

 

Fantazja i prostota

Elewacja, zaprojektowana przez Aisaka Architects pokrywa budynek skromny i prosty. To dobra para: ekstrawagancki sposób wykończenia budynku o stonowanej formie. Kolorowa, aluminiowa plecionka nie pasowałaby do gmachu o skomplikowanej bryle i fantazyjnych formach.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera