Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Asymetryczny pawilon zaprojektowała pracownia Plan Bureau. Niewielki budynek stanął na górskim zboczy w paśmie Dolomitów i właśnie górzyste otoczenie stało się dla architektów inspiracją dla formy pawilonu. Projektanci chcieli stworzyć bryłę, pozwalającą maksymalnie zbliżyć się do natury.

 

Z szerokim widokiem

Asymetryczny pawilon, skomponowany w ustawionych ukośnie brył ma elewacje przebite dużymi oknami. Architekci maksymalnie otwierając pawilon na otoczenie nie tylko umożliwili mieszkańcom podziwianie krajobrazu, ale uniknęli też uczucia klaustrofobii, jakie mogłaby wywoływać stosunkowo niewielka powierzchnia użytkowa.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rezydencja w kanionie
Rezydencja w kanionie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego wśród skał kanionu w stanie Utah opracowało biuro Spar ...

Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę
Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera