Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Niezwykły biurowiec stanął w dzielnicy Nordhavnen w Kopenhadze. Jego konstrukcja powstała w zaledwie dwa dni, a sam budynek jest energooszczędny oraz... łatwy do przeniesienia w inne miejsce. Wykonano go bowiem ze stalowych kontenerów.

 

Ciekawe miejsce pracy

Nietypowy biurowiec – to eksperyment. Jak mówią architekci, chcieli zobaczyć, czy da się połączyć tradycyjne techniki budowane z elementami z recyklingu, czy za pomocą odpadów można wykreować pełnowartościowa przestrzeń do pracy. Okazało się, że tak – architektom udało się stalowe kontenery zaadaptować d nowych celów sprawnie – użytkownicy nietypowego biurowca są podobno zadowoleni. Foto: http://arcgency.com/

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera