Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Lustrzany pawilon stanął na plaży w Worthing, w brytyjskim hrabstwie Sussex. Jego autorami i pomysłodawcami są architekci z pracowni ECE. Ustawienie nietypowej budowli na plaży w szczycie letniego sezonu jest działaniem artystycznym, ale ma też pobudzić plażowiczów do myślenia.

 

Wyostrzyć zmysły

Lustrzany pawilon powstał w wyniku przemyśleń projektantów z biura ECE Architecture. Zauważyli oni, że lato i wakacje powodują, że mniej zwracamy uwagę na otoczenie. Tak jesteśmy zajęci swoim wypoczynkiem, że łatwo zapominamy o świecie, który nas otacza. Wymyślili więc instalację, która miała letników zachęcić do wyostrzenia zmysłów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera