Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Lustrzany pawilon stanął na plaży w Worthing, w brytyjskim hrabstwie Sussex. Jego autorami i pomysłodawcami są architekci z pracowni ECE. Ustawienie nietypowej budowli na plaży w szczycie letniego sezonu jest działaniem artystycznym, ale ma też pobudzić plażowiczów do myślenia.

 

Zaskoczenie na plaży

Lustrzany pawilon z daleka jest praktycznie niewidoczny. Da się go zauważyć dopiero, gdy się do niego podjedzie. To był właśnie pomysł projektantów: zadziałać na wypoczywających na plaży urlopowiczów poprzez zaskoczenie. Architekci wiedzieli, że dostrzeżenie nietypowej instalacji wywoła bardzo różne reakcje.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera