Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Rozbudowa muzeum, zajmującego zabytkowy budynek w hiszpańskim mieście San Sebastián – to dzieło pracowni Nieto Sobejano Arquitectos. Projektanci opracowali dla rozbudowanej części taką formę, aby nikt nie miał wątpliwości, że powstała w innej epoce.

 

Kontakt z naturą

Rozbudowa muzeum objęła budowę nowego skrzydła u stóp skalistej góry – nowy budynek został do niej ciasno dostawiony. Architekci wykorzystali tę lokalizację, projektując dodatkową, zewnętrzną klatkę schodową, po której można wspiąć się na wzgórze, podziwiać widok, mieć w muzeum także kontakt z naturą.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera