Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Ażurowa elewacja jest znakiem rozpoznawczym nowej siedziby Wydziału Technicznego Uniwersytetu Wschodnioduńskiego (SDU) w Odense. Budynek jest dziełem znanej pracowni C. F. Møller Architects i oferuje studentom wiele wygodnych przestrzeni.

 

Wpisać w kontekst

Ażurowa elewacja została przez architektów użyta, by scalić wizualnie zespół nowych, szklanych budynków. Ale nie tylko: dzięki jej zastosowaniu nowe obiekty miały lepiej dopasować się do pozostałych budynków kampusu, wybudowanych głównie w latach 70. XX wieku. Ponadczasowy, uniwersalny wzór graficzny, wycięty w aluminiowych płytach pozwolił lepiej wpisać nowe obiekty w zastany kontekst. Foto: www.cfmoller.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera