Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Naturalna sala koncertowa – to niezwykły projekt, zrealizowany na terenie parku narodowego Gauja na Łotwie. Zaprojektowany przez biuro Didzis Jaunzems Arhitektūra pawilon służy organizacji koncertów, jednak został zbudowany tak, że może również… sam grać.

 

Sala jak ekran

Naturalna sala koncertowa – to projekt pracowni Didzis Jaunzems Arhitektūra. Według ich koncepcji pawilon miał służyć koncertom, ale też performensom, seanom filmowym oraz pokazom typu „światło i dźwięk”. Dlatego też elewacje budynku zostały zaprojektowane tak, by mogły nie tylko osłonić uczestników wydarzeń przed wiatrem czy deszczem, ale też służyć jako ekrany do wyświetlanych obrazów.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Znamy wyniki Konkursu Koło 2019
Znamy wyniki Konkursu Koło 2019

Konkurs architektoniczny, organizowany od kilkunastu lat przez firmę Geberit, zarządzającą marką Koł ...

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera