Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Budynek przemysłowy, stojący w Wiedniu, dzięki interwencji pracowni Holodeck Architects zamienił się w nowoczesny obiekt, łączący część biurową z laboratoriami czy warsztatami produkcyjnymi. Rozbudowany gmach zyskał pasującą do wielkomiejskiej przestrzeni bryłę.

 

Niesymetryczne elewacje

Budynek przemysłowy był obiektem historycznym, posiadał więc tradycyjne formy architektury. Nowa część została zaprojektowana zupełnie inaczej: architekci ukształtowali nieregularną, asymetryczną bryłę o elewacjach wykonanych ze stali. Oryginalną sylwetkę nowej części podkreślają gęste podziały elewacji, przebitej gęsto różnej wielkości niewielkimi oknami.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Wyniki konkursu architektonicznego na kampus edukacyjny
Wyniki konkursu architektonicznego na kampus edukacyjny

19 września 2019 roku poznaliśmy wyniki dwuetapowego konkursu studialno-realizacyjnego na koncepcję ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera