Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Złote elewacje pokryły nieregularny gmach, który powstał jako centrum obsługi studentów na terenie kampusu Edith Cowan University w Perth w Australii. Budynek ma nie tylko nietypową i zwracającą uwagę formę, ale został zainspirowany lokalną tradycją.

 

Promocja edukacji

Złote elewacje oraz ekstrawagancki kształt nie zostały tu zastosowane przypadkowo. Widoczny z daleka budynek miał zwracać uwagę na cały uniwersytet, symbolicznie podkreślać wagę edukacji, zachęcać do zainteresowania się studiowaniem.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera