Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dworzec autobusowy, położony w tureckim mieście Nevşehir przeszedł kilka lat temu znaczącą metamorfozę. Dzięki projektowi pracowni Bahadir Kul został on przebudowany i z prowincjonalnego, nieciekawego pawilonu zmienił się w oryginalny, zwracający uwagę budynek.

 

Modernizacja i rozbudowa

Dworzec autobusowy położony w tureckim mieście Nevşehir przeszedł modernizację według projektu pracowni Bahadir Kul. Oprócz remontu elewacji dworzec został powiększony i unowocześniony – ten istniejący od dawna był za mały i przestarzały.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera