Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dworzec autobusowy, położony w tureckim mieście Nevşehir przeszedł kilka lat temu znaczącą metamorfozę. Dzięki projektowi pracowni Bahadir Kul został on przebudowany i z prowincjonalnego, nieciekawego pawilonu zmienił się w oryginalny, zwracający uwagę budynek.

 

Nowa elewacja

Dworzec autobusowy otrzymał całkiem nową elewację. Ma ona dwie warstwy: szklaną taflę osłoniła perforowana kamienna ściana, której kształt, nieregularne otwory, nierówne krawędzie mają nasuwać skojarzenia z krajobrazem Kapadocji, na terenie której dworzec się znajduje.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Casa Bruma – dom z betonu
Casa Bruma – dom z betonu

Meksykańska architektka, Fernanda Canales, we współpracy z Claudią Rodríguez stworzyła projekt archi ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera