Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dworzec autobusowy, położony w tureckim mieście Nevşehir przeszedł kilka lat temu znaczącą metamorfozę. Dzięki projektowi pracowni Bahadir Kul został on przebudowany i z prowincjonalnego, nieciekawego pawilonu zmienił się w oryginalny, zwracający uwagę budynek.

 

Dwie funkcje

Dworzec autobusowy pełni dwie funkcje: stanowi węzeł przesiadkowy dla podróżnych, udających się do centrum miasta, ale także dla tych, przejeżdżających tędy w inne strony kraju. To właśnie dlatego zdecydowano się nadać dworcowej fasadzie wyjątkową formę – by był on widoczny i rozpoznawalny z daleka.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego
Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 – znamy wyniki konkursu architektonicznego

Architektura Roku Województwa Śląskiego 2018 oraz Najlepsza Przestrzeń Publiczna 2018 – to dwa konku ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera