Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


To nie miała być przebudowa domu: właściciele początkowo chcieli tylko wyremontować wnętrza, w których mieszkali. Dom stał wśród gęstej zabudowy włoskiego miasteczka Altamura. Jednak autorzy projektu remontu, architekci z pracowni GG-loop zaproponowali o wiele dalej idące zmiany.

 

Zmiana wewnątrz

Przebudowa domu przebiegła na dwóch etapach – jednym była przemiana wnętrz, drugim – niesamowita odmiana wyglądu zewnętrznego domu. Wnętrza przebudowano, by lepiej spełniały potrzeby mieszkającej tu rodziny, poprawiono ich funkcjonalność, na dachu powstał taras.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera