Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Drewniany dom o prostych i stonowanych formach zaprojektowała pracownia Mole Architects. Budynek stanął w miejscowości Palgrave, w brytyjskim hrabstwie Suffolk, na wzgórzu, na krańcu wsi. Jego kształt jest nawiązaniem do tradycyjnej zabudowy tego regionu, a zarazem nosi znamiona nowoczesności.

 

Skromne wnętrze

Jeszcze skromniej zostały wykończone wnętrza domu – jasne deski stropowe połączono tu z białym tynkiem i drewnianą podłogą. Zalane światłem słonecznym wnętrza urządzono w nie narzucający się sposób – w końcu dla właścicieli o wiele ważniejsze było to, co dzieje się za oknami. Foto: www.molearchitects.co.uk

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dworzec – biblioteka
Dworzec – biblioteka

W kwietniu obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ochrony Zabytków. Jak co roku przy tej okazji odbyła s ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Zdrowy dom. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera