Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Centrum kultury w dawnym kościele powstało w miejscowości Bedford. Zespół pracowni Foster Wilson Architects podjął się niełatwego zadania – adaptacji wpisanego do rejestru zabytków gmachu sakralnego na potrzeby służącego dzieciom z pobliskiej szkoły oraz mieszkańcom okolicy centrum kultury.

 

Drewniany aneks

Największą ingerencją w bryłę kościoła była jego rozbudowa od strony ogrodu. Świątynię otoczono zaokrąglonym, przeszklonym segmentem, dzięki któremu wnętrza zostały skomunikowane z zielenią wokół budynku. Nowa część nie udaje zabytkowej, ma dość nowoczesną konstrukcję, ale dzięki zastosowaniu m.in. drewna nowa część dobrze komponuje się z tą historyczną. Foto: Philip Vile, www.fosterwilsonarchitects.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt domu atrialnego pracowni maxberg
Projekt domu atrialnego pracowni maxberg

Projekt architektoniczny domu atrialnego, położonego na dużej działce z dostępem do jeziora i lasu o ...

Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne
Webinarium Dimplex: Pompy ciepła w praktyce. Studium przypadku cz.2 - budownictwo jednorodzinne

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania
Webinarium Saint-Gobain: Villa Metro jako przykład zrównoważonego projektowania

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera