Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Pracownia Studio Marco Vermeulen dokonała renowacji siedziby muzeum Biesbosch w Holandii. Gmach stał się bardziej przyjazny środowisku, zmienił też swój wygląd. Teraz oryginalną sylwetką przyciąga turystów w podobnym stopniu jak poświęconą historii naturalnej ekspozycją.

 

Wpisać w kontekst

Renowacja budynku muzeum przebiegała na kilku etapach. Projektanci z pracowni Studio Marco Vermeulen mieli nowowybudowany gmach lepiej skomponować z otoczeniem, a także dodać do niego nowe skrzydło, mieszczące wystawę sztuki współczesnej. W ten sposób muzeum historii naturalnej, działające tu do tej pory miało poszerzyć swoją ofertę.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom Wpisany
Dom Wpisany

Dom Wpisany – to projekt architektoniczny pracowni Modula Architekci. Autorzy szukali bryły, która z ...

VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków
VELUX Archi-Vizje: Renowacje i adaptacje, czyli nowe życie budynków

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium H+H:  Narzędzia do projektowania. Kalkulator doboru rozwiązań ściennych H+H
Webinarium H+H: Narzędzia do projektowania. Kalkulator doboru rozwiązań ściennych H+H

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera