Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Brick Award 2016 może powędrować do Szanghaju. To tam powstał budynek fabryki, który ze względu na malownicze położenie został zaprojektowany tak, by z krajobrazem współgrać i go nie zaburzać. Jako budulca użyto cegieł pochodzących z rozbiórek, używanych, z recyklingu.

 

W turystycznej okolicy

Ceglana fabryka w Szanghaju zyskała formę, wartą nominacji do Brick Award, ze względu na otaczający krajobraz. Powstała bowiem w malowniczej, bardzo popularnej wśród turystów okolicy. Nowy zakład pracy był w na tym terenie potrzebny dla okolicznych mieszkańców, turyści bali się jednak zniszczenia wyjątkowego pejzażu. Architekci postarali się zaprojektować budynek wkomponowujący się w krajobraz.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rezydencja w kanionie
Rezydencja w kanionie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego wśród skał kanionu w stanie Utah opracowało biuro Spar ...

Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę
Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera