Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowa wizja wieżowca zmaterializowała się w wybudowanym w Bejrucie budynku mieszkalnym. Jej autorzy, zespół pracowni Orange Arcjhitects postanowili poszukać nowego pomysłu na wielokondygnacyjny obiekt, chcieli znaleźć najlepszy pomysł dla wieży, która będzie widoczna w panoramie miasta.

 

Z widokiem

Nowa wizja wieżowca, dzięki poprzesuwaniu kolejnych jego kondygnacji dała wyjątkowy walor: z każdego piętra domu roztacza się inny widok. Każde piętro ma bowiem podobny plan, jednak skierowane jest w inną stronę, co zapewnia zróżnicowanie widoków. Jeśli dodać do tego fakt, że każde piętro wieży wyposażono w panoramiczne okno, łatwo będzie zobaczyć, że architekci zadbali o wyjątkowe walory mieszkań w gmachu.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera