Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Nowa wizja wieżowca zmaterializowała się w wybudowanym w Bejrucie budynku mieszkalnym. Jej autorzy, zespół pracowni Orange Arcjhitects postanowili poszukać nowego pomysłu na wielokondygnacyjny obiekt, chcieli znaleźć najlepszy pomysł dla wieży, która będzie widoczna w panoramie miasta.

 

Nieregularna sylwetka

Kolejnym elementem nowej wizji wieżowca, jaką opracowali Orange Architects, było opracowanie ciekawej, niebanalnej sylwetki budynku. Każde w kolejnych pięter zostało wykończone w inny sposób i każde ma nieco inną wielkość – dzięki czemu wieżowiec nie jest monolitem, a ma liczne wcięcia i zagłębienia, stworzone przez różnice w powierzchni poszczególnych kondygnacji.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera