Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biurowiec jak dom wczasowy? Na pewno przyjemniej pracuje się w gmachu otwartym na zieleń i rzekę, zaprojektowanym z myślą o użytkowniku i jego wygodzie. Takie właśnie jest budynek biurowo – produkcyjny w Czeskich Budziejowicach, którego modernizację przeprowadziła niedawno pracownia Atelier 8000.

 

Nad rzeką

Architekci wykorzystali walory położenia kompleksu. Biurowiec stanął wzdłuż rzeki, otrzymał też formę, dzięki której pracownicy mogą widokiem wody cieszyć się w pracy. Przeszklona fasada i ciągnące się wzdłuż niej balkony dają pracownikom niespotykane w innych biurowcach poczucie… bycia na wczasach. Rzeka, drzewa, możliwość wyjścia na chwilę na balkon – takich wygód w pracy nie doświadcza się często.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera