Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Renowacja domu, stojącego od lat w szwajcarskiej wiosce wydaje się zadaniem mało ekscytującym. A jednak: architekci z pracowni L3P przygotowali projekt odważny i nietypowy, nadając tej renowacji zupełnie nowy wyraz.

 

Drewniane ażury

W wyniku renowacji domu powstała jego nowa część o nowoczesnych, współczesnych formach. Kształt domu znacznie uproszczono, a wszystkie elewacje pokryto perforowanymi płytami z cienkiego drewna. Dzięki temu przez szczeliny w deskach (otrzymały graficzny kształt, stając się dekoracją) malowniczo przesącza się światło.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium
VELUX Archi-Vizje: Doświetlenie przez płaski dach. Webinarium

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Dom Przekątny
Dom Przekątny

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego – to najczęściej wynik ścisłej współpracy architekta z ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera