Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biały dom, jaki wybudowano nad morskim brzegiem na szwedzkiej wyspie Olandia przez architektów został nazwany „tunelem światła, przestrzeni i pejzażu morskiego”. Projekt budynku powstał w pracowni Claesson Koivisto Rune i pozornie może sprawiać wrażenie, jakby zupełnie nie pasował do nadmorskiej lokalizacji.

 

Przenikanie przestrzeni

Biały dom ma dwie kondygnacje, przy czym piętro znajduje się tylko w prywatnej części domu. Salon jest otwarty i ma wysokość od podłogi do dachu, dzięki czemu przebywający w nim ludzie mają wrażenie, że otaczająca dom przestrzeń wnika do środka i że ściany wcale nie separują mieszkańców od piękna nieskończonej przestrzeni morza.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy
Galeria Młociny – rekreacja, nie zakupy

Od czasu, gdy coraz więcej zakupów robimy w internecie, stacjonarne centra handlowe musiały zacząć s ...

Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów
Webinarium Libet: Mała architektura w ogrodzie – funkcjonalne strefy z betonowych elementów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks
Webinarium Semmelrock: Łatwe i szybkie projektowanie nawierzchni twardych w programie Vectorworks

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera