Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Na renowację opuszczonego budynku w ciągu zabudowy przy jednej z ulic hiszpańskiej miejscowości Madridejos ogłoszony był konkurs architektoniczny. Pierwszą nagrodę otrzymała pracownia OOIIO, proponując budowę prostego, ale dostępnego, ekologicznego I atrakcyjnego dla użytkowników obiektu.

 

Przyjazny użytkownikom

Renowacja budynku doprowadziła do tego, że wnętrze zorganizowano wokół dwóch wewnętrznych dziedzińców. Ich pojawienie się jest niezwykle ważne: dzięki nim do wnętrz biurowca dostaje się jeszcze więcej światła i powietrza, a ponad to służą one użytkownikom jako miejsca spotkań czy wypoczynku w czasie dnia pracy. Dzięki niemu pudełkowaty budynek stał się o wiele przyjemniejszym miejscem do pracy. Foto: www.ooiio.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera