Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Apartamentowiec, który widoczny jest z daleka dzięki dynamicznie ukształtowanej elewacji oraz intensywnym kolorom stanął w Box Hill, jednym z przedmieść Melbourne. Projektujące go biuro KUD nadało mu niezwykłe, żywe, ekspresyjne formy, wychodząc z założenia, że właśnie one oddadzą ducha wielokulturowej dzielnicy.

 

Nietypowe balkony

Bryłę apartamentowca ukształtowano niczym z klocków: każdy z balkonów zamknięto w osobnym boksie, które następnie poukładano jeden na drugim i ukośnie poprzesuwano względem siebie. Tak wygląda fasada budynku. Jego pozostałe elewacje powtarzają ten kształt, jednak już nie są wyposażone w balkony.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera