Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Drewniana kaplica, dopasowana do potrzeb każdego, kto potrzebuje chwili skupienia i wyciszenia stanęła kilka lat temu na polu w okolicy miejscowości Bödigheim w Niemczech. To wspólne dzieło studentów, architektów, wolontariuszy i miejscowych rzemieślników.

 

Dwie sprzeczności

Drewniana kaplica ma 9 metrów wysokości i solidne przyziemie, dające wrażenie trwałości i odseparowania od otoczenia. Zupełnie inaczej wygląda górna część budowli – ażurowa i otwarta. Taki był cel tego projektu: każdy, kto wchodzi do tej polnej kaplicy ma poczucie, że się wyłącza od otaczającego świata, może się skupić i wyciszyć.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nowoczesny dom nad jeziorem
Nowoczesny dom nad jeziorem

Na pochyłej działce o wyjątkowo atrakcyjnym położeniu tuż nad jeziorem Marcin Tomaszewski wraz ze sw ...

Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę
Webinarium Grohe: Nie daj się nabić w butelkę

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, projektantów wnętrz, studentów, wykonawców i wszy ...

Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju
Webinarium Bauder: Dachy zielone Bauder elementem zrównoważonego rozwoju

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera