Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Drewniana kaplica, dopasowana do potrzeb każdego, kto potrzebuje chwili skupienia i wyciszenia stanęła kilka lat temu na polu w okolicy miejscowości Bödigheim w Niemczech. To wspólne dzieło studentów, architektów, wolontariuszy i miejscowych rzemieślników.

 

Otwarta i zamknięta

Jednocześnie wyższa część bryły, dzięki prześwitom pomiędzy deskami, wpuszcza do wnętrza nie tylko światło, ale i dźwięki czy zapachy okolicznych pól, pozwalając użytkownikom na poczucie siły i wielkiej wartości przyrody. Drewniana kaplica w polu łączy w sobie dwie sprzeczności. Foto: www.ecker-architekten.de

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera