Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dom, przecięty szklaną szczeliną, wyglądający niczym podzielony na dwa plastry stanął w japońskim mieście Hyogo. Jego projekt powstał w pracowni Alphaville – jej członkowie starali się w gęstej zabudowie “wykroić” miejsce na nowy budynek mieszkalny.

 

Światło i intymność

Odwieczny problem architektów: jak wśród istniejącej już, gęstej, ciasnej zabudowy wznieść nowy dom, który nie tylko się zmieści i będzie dobre wyglądał, ale też zapewni swoim lokatorom jednocześnie dostęp do dziennego światła i poczucie i prywatności. Z tym zadaniem zmierzyli się też architekci z biura Alphaville.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera