Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dom dla artysty, z osobnym miejscem do życia i do pracy zaprojektowało biuro Mork-Ulnes Architects w miejscowości Sonoma County w Kalifornii. Na potrzeby mieszkalne zaadaptowano i rozbudowano stojącą w tym miejscu od lat stodołę. Efektem jest bardzo nowoczesna bryła.

 

Kontrastowy salon

Dom dla artysty w Kalifornii został też rozbudowany – obok drewnianej stodoły postawiono nową, tynkowaną na biało, nieregularną bryłę. Tu umieszczono główny salon, otwierający się na otoczenie dzięki rozsuwanym szybom na fasadzie. Nowa bryła została dostawiona do stodoły na zasadzie kontrastu: jej miękko wyginający się kształt oraz białe elewacje wyraźnie odróżniają się od drewnianej, geometrycznej sylwetki stodoły. Foto: Bruce Damonte, http://morkulnes.com

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera