Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Mały dom, który zamiast wielkich salonów oferuje niesamowitą lokalizację i wyjątkowy kontakt z naturą. Taki obiekt zaprojektowało biuro Asante Architecture & Design na norweskim wybrzeżu.

 

Dwie bryły

Mały dom rozbito na dwie bryły – było to konieczne ze względu na posadowienie domu na skalnym uskoku, na terenie o różnicy poziomów. Od strony lądu dom stoi na skale, im bliżej morza – tym większą rolę w jego konstrukcji grają słupy, dźwigające nad wodą najbardziej wysuniętą część budynku. Płaski, porośnięty trawą dach skontrastowany z pomalowanymi na czarno deskami na elewacjach nadają małemu domowi wręcz magicznego wyglądu. Foto: Marius Rua, www.contemporist.com, www.asante.se

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera