Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Czy czegoś z tej bryle brakuje? Takie pytanie chciałoby się zadać, patrząc na dom, zbudowany według projektu Kenta Eto w japońskim mieście Oita. Aby jak najlepiej dopasować nowy obiekt do gęstej zabudowy architekt kawałek budynku… obciął.

 

W trudnej okolicy

Dom bez narożnika stanął wśród gęstej zabudowy jednej z dzielnic japońskiego miasta Oita. Budynek zajął narożną działkę, z dwóch stron graniczącą z ulicami, z dwóch pozostałych – z innymi zabudowaniami. W tę niełatwą lokalizację architekt postanowił wstawić dwukondygnacyjny dom jednorodzinny.

Tagi


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera